http://marinette.ucoz.hu/redrose/missfashion.jpgA Bika (Taurus) jellemzése: Bika

Az állatöv második jele. Uralkodója a Vénusz. A Nap április 21-tõl május 21-ig halad a Bika jelében. Eleme a föld és a szilárd kereszthez tartozik. A föld elem a szilárd minőséggel párosulva a Bikát a legragaszkodóbb, legkitartóbb, legtürelmesebb, legállhatatosabb és legmateriálisabb jellé teszi. A természetben minden virágba borul, a föld teljes pompájában van. Minden törekvés mögött az élet fenntartását az önreprodukciót találjuk. A teremtés gyönyörködik önmagában. " És Isten látta, hogy mindez jó."

A Bika jele, melyet két felálló szarv jelképez. Inkább az erők befogadását szimbolizálja és nem a hatni akarást. A kör végtelensége fölött a lélek félköre jelképezi, hogy a Bika jelű ember az érzelmeket többre becsüli, mint a szellemet. Ez a jel a gyermekkor és a serdülőkor kezdetének szimbóluma, mikor a mirigyek működésbe lépnek, mikor a másik nem jobban felkelti az érdeklődést az egyénben és ráébred a kiegészülés szükségességére.

Az állatövnek lényeges eleme, hogy ellentétiekben egymást kiegészítik. A Bika a megállapodást, a kivárást, a helyben maradást szimbolizálja. A Bikában lehetőség nyílik arra, hogy feltöltődön, erőt gyűjtsön.

Mindenkiben, de a Bika jelű emberben különösen jelen van az igény, hogy biztosítsa magának, amit megszerzett. Úgy gondolja, hogy a nagy rohanás, erőkifejtés után ideje élni az életet. A Bika törekszik a dolgok megtartására. Számára különösen fontossá válik a tárgyakkal való kapcsolata.

A Bika nemcsak természetkedvelő, hanem a természetes anyagokat is előbbre tartja a művinél, mesterkéltnél. Elsődleges számára az esztétikum. Mindenben mértéktartó, csak egy dologban nem. Mindent, ami szép, értékes, a mindennapi kényelemhez hozzátartozik, azt meg akarja szerezni. Ha egy mondatban akarnánk kifejezni a Bika jel lényegét, akkor az "Én birtoklok" felelne meg a legjobban.

A Bika nyugodt, higgadt, kitartó. Az életet a gyakorlatban akarja megismerni. Mindennek utána jár, mindent szeret megfogni, megtapogatni, élvezni a tapintás gyönyörűséget, élvezni a színek kavalkádját, az illatok orgiáját, az ízek zamattá. Mindent befogadni, átélni-ez a Bika igazi énje.

Ez a mindent befogadás csak a realitás keretein belül lehetséges. Ne felejtsük, hogy a föld az eleme, tehát a realitás számára a biztonságot jelenti. "Két lábbal áll a földön". Ez azt jelenti, hogy a mindennapi életben inkább az egyszerű, hétköznapi érdekli, mint a szokványostól elütő, bizarr, esetleg fennhéjázó. Ez a divattól az otthona berendezéséig mindenre érvényes. Minden változástól fél, minden új irritálja, viszont jól boldogul a megszokott közegben. Szereti a rendet maga körül, de nem viszi túlzásba. Mindent a kényelem és harmónia szempontjából ítél meg az otthoni tevékenységében. Hajlamos lustaságra, de csak akkor, ha esztétikai igényeinek eleget tett.

Nem szereti, ha sürgetik. Alapelve: lassan járj, tovább érsz. A kapkodás irritálja. A lassúság a biztonságérzetéből fakad. Semmihez sem kezd alapos körültekintés nélkül. Gyűlöli a felületes, fél munkát. Amit elkezd, azt be is fejezi. Szeret dolgozni és van türelme, kitartása bármilyen munka elvégzéséhez. Mivel nem könnyen változtat, általában õ az, aki törzsgárda jelvényt kap, kivétel az a munkahely, ahol neurotizálják. Becsületes és megbízható munkaerő. Igazán elemében ott érzi jól magát, ahol minden a megszokott helyén van, otthonosan berendezett légkör fogadja, tudja, mi a feladata és nem jönnek váratlan meglepetések. Előszeretettel választ olyan munkakört, amely a szabadban természeti környezetben zajlik. Kertészkedés, földmunka, erdészet tartoznak kedvelt ténykedései közé.

A gyakorlati kérdésekben van otthon, de ez nem azt jelenti, hogy az érzelmi élete háttérbe szorulna. Sót éppen érzelmei irányítják mindennapjait.

Amilyen lassan fogad bizalmába a Bika típus, legalább olyan nehéz elveszíteni a kegyeit. Sajnos ezzel sokan vissza is élnek. Bár türelme kifogyhatatlan, ha sokáig dühítik, elborul az agya és olyanná válik, mint Toldi Miklós, aki elhajította a malomkövet haragjában.

A Bika számára az erő fitogtatás nem szempont. Általában nem tartozik a törékeny emberek közé, mégis szelíd, jóságos, testi erejével nem él vissza. Türelme sok fölösleges feszültségtől védi meg. Humora, természetes életvidámsága kellemes emberré teszi. Mivel alapjaiban naiv, a vicceket lassabban érti meg. A félreérthető ironikus megjegyzésekhez pedig egyáltalán nem alany. Gyakran hosszabb idő telik el, mire rájön, hogy megsértették. A sértést vagy számára kellemetlen eseményt nem felejti el egyhamar. Sőt kifejezetten ragaszkodik emlékeihez, annyira, hogy képtelen túltenni magát egy-egy eseményen, ha az erősen hatott rá érzelmileg.

Szereti a békés, nyugodt életet. Mindennek megadja a módját. Jót enni, jót inni, jót aludni és jót szerelmeskedni. Nem kíván különlegességeket, de amit csinál, azt teljes odafigyeléssel teszi. A Bika férfiak legalább olyan jól főznek, mint a nők. A terített asztalon minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere. Nem szeret koplalni, sőt inkább a bőséges étkezést kultiválja. Ha leül az asztalhoz, akkor mindent oda készít a közelbe, hogy ne kelljen ugrálnia. Ha vendégül lát, nem bírja elviselni, hogy valaki ne egyen eleget az asztalánál. Mindig traktál: - Az nem lehet, hogy eleget ettél, vegyél még! Vegyél ebből is, na még egy kicsit ebből, ne szerénykedj, vagy nem ízlik? Látom én, hogy még fér beléd! Ilyen és hasonló módon adja vendégei értésére, hogy nála mindig bőséges az ellátás, asztalától csak teli gyomorral lehet felállni és vendége számára emlékezetessé akarja tenni a lakomát. Ez általában sikerül is. Ha a vendég nem tiltakozik kellő mértékben, ritkán ússza meg gyomorrontás nélkül. Az ivásban mértékletesebb. A minőség fontosabb számára, mint a mennyiség. Hajlamos arra, hogy kevés folyadékot vegyen magához. Mivel a föld elem a sűrűsödés, szilárdulás folyamatával analóg, így érthetővé válik, miért hajlamos a Bika jelű ember kövesedére, székszorulásra, lerakódásokra. Keveset mozog magáért a mozgásért, ez is szerepet játszik abban, hogy hízásra, zsírlerakódásra nagyobb esélye van, mint a többi jelnek.

A Bikát nagyon is izgatja értékeinek megóvása, de általában minden értékkel törődik, nemcsak a sajátjával. Azt írják az asztrológiai könyvekben, hogy anyagias. Hát ami azt illeti, lényeges számára a pénz előteremtése, de nem Harpagon. Szeret jól élni, szép ruhákat, kedves csecse-Becséket vásárolni tárcájában. Persze erre mondhatjuk, hogy azt egy ember sem szereti, ha nincs pénz a pénztárcájában, de a Bika jelű embert kifejezetten neurotizálják, ha nincs nála állandóan egy bizonyos összeg, mely fölött rendelkezhet. Fontos, hogy a munkájáért járó fizetséget megkapja, de sokszor láthatjuk, hogy évek óta dolgozik ugyanazért a pénzért és zokszó nélkül végzi ugyanolyan intenzitással a feladatát.

Ha egy Bika megy telket venni- amire már több év óta gyűjti a pénzét-, akkor alaposan körülnéz. Kiválasztja a területet. Megnézi, milyen a környék. Hol a buszmegálló, hol van az élelmiszerbolt. Milyen a telek fekvése. Legközelebb kiviszi magával a családot, közösen megnéznek mindent, aztán felkeresik a telek gazdáját, foglalót adnak, esetleg ügyvédet is visznek magukkal. Majd a következő lépésben elmennek a különböző hivatalokba, majd, ha minden rendben van kifizetik a vételárat. A következő lépésben kiméretik a kerítés helyét, megveszik a kerítést és bekerítik a telket. Attól kezdve minden hétvégén a család kijár ásni, ültetni, kapálni. A családból lesz, aki már unja, lesz, aki már fáradt, de menni kell, mert a Bika megy és mindenkit kihajt a kertbe. - Jó lesz nektek ott kint. Egészséges levegőn egészséges a testmozgás. Később különböző ürügyekkel mindenki magára hagyja, de õ csak megy rendületlenül és ha elérkezik a gyümölcsérés ideje, boldogan viszi haza a termést. Büszkén mutogatja, hogy mekkora szőlőfürtje, almája, barackja termett. A szabadidejét ott tölti és nagyon boldog. Többen mondják neki, hogy kimerültnek, fáradtnak látszik és talán nem kellene annyit kijárni a telekre, vagy esetleg el kellene adni. Erről hallani sem akar és aki ilyet merészel mondani, arra úgy tekint, mint az ellenségére.

A Bika jelű ember legnagyobb problémája, hogy amihez egyszer hozzájutott, attól nem, vagy csak kínok kínjával válik meg. Ez a túlzott ragaszkodás, birtokféltés sokszor a szó szoros értelmében beteggé teszi. A Bika számára maga az elmúlás is főbűnnek számít. Ritkán lesz öngyilkos, annyira szeret élni. A Bika a hűség mintaképe. Sokszor akkor is kitart a partnere mellett, ha az megcsalja. Nem szereti a változatosságot semmiben.

A jel egyszerűbb képviselői túlzásba viszik a konokságot. Lusták és konzervatívok a védtelenségig. Meggyőzni őket képtelenség. Lassú felfogásúak, sőt egyes esetekben rosszindulatúan buták. Ósdik és elhanyagoltak. Erőszakosak, brutálisak és ha lehetőségük nyílik rá, maximálisan kihasználják környezetüket.

A fejlettebb szinten állók, ha tehetik, jótékonykodnak, de a lehetőségeikhez képest keveset juttatnak a rászorulóknak attól való félelmükben, hogy elszegényednek. Bár a Bikák többsége kifejezetten materiális beállítottságú, ha eljut a hit lehetőségéhez, abban tántoríthatatlanná válik. Hitében is az egyszerűbb, gyakorlatilag megközelíthetőbb tételeket fogadja el. Persze az ellenkezője is előfordulhat, amikor éppen a matéria istenítése következik be, mint azt két prominens Bika személyiségeknél láthatjuk. Marx és Lenin születési napja a Bika jegyébe esik. Azt hiszem a példa magáért beszél.

Általában jó zenei érzékkel rendelkeznek. Jó az énekhangjuk és sok énekes kerül ki közülük. Jó érzékük van mindenhez, ami szép. Élvezik is és csinálják is ami szép. Iparművész, szobrász, szabó, ruha tervező, mind az anyagmegformálást reprezentálja. Manökenek is szép számmal fordulnak elő közöttük.


A Bika és szerepei:

A Bika, mint vezető: Általában jó vezetők. Körül tekintőek, alaposak. Jó lelkűek a beosztottakhoz, hiszen érzelmi beállítottságúak. Szeretik a pontos munkát, a szabályokhoz ragaszkodnak. Figyelemmel kísérik beosztottjaik gondjait. A legtöbb problémájuk abból adódik, hogy nem kedvelik az újításokat, nem elégé vállalkozó szelleműek. Gazdasági rizikót nem vállalnak. Konokul ragaszkodnak a kitűzött céljukhoz. A fentiek miatt elsősorban olyan munkahelyre valók, ahol egy gyártási folyamatban kell ellenőrizni, részt venni.

A Bika, mint beosztott: Stabil munkaerő, szorgalmas, lehet rá számítani, õ az, aki a túlórát is minden zokszó nélkül vállalja. Sajnos ezzel a jó tulajdonságaival vissza is élnek. Türelemmel viseli a főnöke bogarait. Általában nem törődik azzal, más mennyit kap, csak őt megfizessék. Nehezen viseli a változásokat, ha új beosztásba kerül, vagy új munkarendet kell megszoknia. Nagyon komolyan veszi a pontosságot. Már kora reggel azon idegeskedik, hogy el ne késsen. A káoszt nem viseli el és azt sem, ha állandóan változtatják a munkakörnyezetét.


A Bika, mint partner:

Korán érő, hamar szerelembe eső a Bika gyermek. A hűséget komolyan veszi magától is és másoktól is. A partnerétől maximális őszinteséget vár. A szexuális élet kiemelkedően fontos számára, de csak akkor, ha érzelmi alapon történik. Nem szereti a változatosságot, de kedveli a heves érzelmeket. Mindennek megadja a módját, a szexnek is. Alkalmazkodik a partner igényeihez, bár inkább a szokványos formákhoz húz. A gusztustalannak, perverznek tűnő módozatok megbotránkoztatják. A kis kedvességek, apró ajándékok meghatják. Különösen zavarba tud jönni, ha valaki kirukkol és nagyobb értékű ajándékot vesz neki, főleg akkor, ha az õ pénztárcája ezt nem teszi lehetővé. Viszont arra képtelen, hogy valaminek az értékét ne vegye figyelembe, sőt az előbbi gondolatnak az ellenkezője is igaz lehet akkor, ha a partner elkényeztette és túl olcsó ajándékot vesz neki. Ez főleg az egyszerűbb típusnál látható. Nagyon nehezen válik, de ha mégis, úgy a partner számíthat arra, hogy nem lesz könnyű az anyagi javakon osztozkodni vele.


A Bika, mint szülő:

A családjához nagyon kötődő ember. Gyermekeinek mindent megad, de ez elsősorban az anyagiakra vonatkozik. Nem mintha híján lenne az érzelmeknek, de az érzelmeit anyagi síkon mutatja ki. Egyél fiam, olyan soványnak nézel ki. -Ha a gyermek azt meri válaszolni, hogy már evett, vagy nem kér, vagy ne adj isten az étel nem ízlik neki, az egyenlő lehet egy súlyos sértéssel. A szülő akkor elégedett, ha jól megtömheti csemetéjét. A Bika annak örül, ha szerettei mindig a közelében vannak. Birtokló módon szeret mindenkit. Ha környezete sokat van távol, az nagyon lehangolja. Gyermekeihez türelmes, nyugodt szülő, aki szívesen foglalkozik velük szabadidejében. Már csak az a kérdés mikor van szabadideje?
A Bika, mint gyermek:
Nyugodt, kiegyensúlyozott gyermek. Általában a legjobb gyerekek közé tartozik. Ha hajlamos is kicsit a lustaságra, segítőkész, figyelmes, gyengéd. Sajnos nem szeret mozogni és az édességet nagyon szereti, ezért hízásra hajlamos. Nagyon szereti, ha becézgetik, simogatják. Nem tartozik a legjobban tanulók közé. Kicsit lassú a felfogása, de türelmes nevelő közelében jó tanuló is válhat belőle. Mivel korán érik, különösen a lányokra kell odafigyelni, de nem tiltással, mert annál sokkal konokabb, hogy tiltó szóra hallgasson. Inkább a jó példa és a meghitt szülői kapcsolat segítheti át ezen az időszakon.

 

 
http://marinette.ucoz.hu/redrose/back6.jpghttp://marinette.ucoz.hu/redrose/koszonomalatogatast2.png
Statisztika

 

 


 


Fejléc Szerzői jog: Duchessa