http://marinette.ucoz.hu/redrose/missfashion.jpg Az Oroszlán (Leo) jellemzése: Oroszlán

Az Oroszlán uralkodik az állatok felett, az Oroszlán jegyű ember pedig uralkodik saját magán és rajtunk is. Az utóbbit nem is titkolja, szeret parancsolgatni és irányítani. Ha ez nem adatik meg neki hivatása területén, akkor a családi életben igyekszik kárpótlást szerezni.

Az Oroszlán jegyűekkel nagyon óvatosan kell bánni, hiszen rendkívül büszkék és hiúak. Ne sértsük meg tehát őket hiúságukban, mert akkor az egyébként lágyszívű macskákból vérszomjas ellenséggé válnak. Tudni kell róluk még azt is, hogy hiúságuk olyan nagyfokú, hogy a hízelgésnek soha nem tudnak ellenállni. És ez egyben a gyenge pontjuk is, mert a talpnyalók könnyen tévutakra vihetik őket.

Az Oroszlán jegy uralkodó bolygója a Nap, nem véletlen tehát, hogy e jegy szülöttei is szeretnek csillogni-villogni. Az Oroszlán hölgyek imádják az ékszereket. Az Oroszlán férfiak számára pedig rendkívül fontos, hogy milyen márkájú autóban ülnek, sőt a környezetükben élőket is hajlamosak e szerint értékelni. Egyébként, ha Oroszlán jegyűekkel akarunk találkozni, akkor elegáns és méregdrága éttermekben, szállodákban, klubokban nézzünk körül. Mert az Oroszlánok nagy lábon élnek, még akkor is, ha anyagi helyzetük nem túl fényes.

Mindebből úgy tűnhet, hogy számukra rendkívül fontos a pénz, a vagyon. Ebben van némi igazság, de arról szó sincs, hogy a fogukhoz vernék a garast, vagy önző módon mindent maguknak kaparintsanak meg. Nemcsak önmagukkal szemben nagyvonalúak, hanem a környezetükben élőkkel is. Ajándékaik sokszor zavarba ejtően értékesek. Persze ők is elvárják, hogy ne feledkezzen meg róluk a környezetük név- és születésnapjukon. Azzal pedig meg se próbálkozzunk, hogy jelképes ajándékkal, netán saját magunk gyártotta aprósággal lepjük meg őket. Ezektől ugyanis valóban meglepődnek és ugyanakkor meg is sértődnek.

Többször említettük már, hogy e jegy szülöttei könnyen megsértődnek, hiszen büszkék és hiúak. Még szerencse, hogy egy cseppet sem haragtartóak és bosszúállóak, könnyen felejtenek. Ha már kiordítozzák, kitombolták magukat, a következő percben úgy tesznek, mintha mi sem történt volna.


Az Oroszlán, mint partner:

Aki Oroszlán férjet választ magának, az soha ne feledje, hogy élete párja elvárja, hogy felnézzenek rá, csodálják őt. Arra is fel kell készülnie, hogy gyakran tölti estéit, hétvégéit egyedül, mert férjének fontosabb az a baráti társaság, amelyikben õ lehet a központban, ahol szerepelhet. Azt se várja férjétől, hogy megfogja a pénzt, vagy bármivel is takarékoskodik. Így tehát az asszonynak kell a kezébe vennie a pénzügyek irányítását, persze úgy, hogy azt az Oroszlán férj észre ne vegye. Egyébként rendkívül kellemes partner az Oroszlán férfi, gyakran lepi meg nejét drága parfümmel, csodálatos csokrokkal, és elegáns vacsorákra is vendégül látja.

Aki Oroszlán feleséget választ magának, annak élete párja okos, kedves, nagyvonalú lesz. Arra is fel kell készülnie, hogy a kalapot majd nem õ viseli odahaza, hanem a neje. És ne felejtse el rendszeresen meglepni feleségét valamilyen értékes ajándékkal, lehetőleg luxusholmival, amiről már messziről látszik, hogy megkérték az árát. Gondoskodjon arról is, hogy barátaik ne hétköznapi emberek, hanem hírességek legyenek, és persze gyakran járjanak társaságba, hogy Oroszlán hölgy kedvére sütkérezhessen a hírességek dicsfényében.

Az Oroszlánokat sohasem kell bátorítani, nagyon is tudják, hogy mit kell tenniük céljaik eléréséért. Ha fontos a számukra valami, akkor azért készek áldozatokra és kemény, kitartó munkára is. Egyébként hajlamosak a lustaságra, vagy finomabban fogalmazva szeretik a kényelmes életet.


Az Oroszlán, mint gyermek:

Akinek az Oroszlán jegyében született a gyermeke, sokat gyönyörködhet benne, hiszen vidám, játékos, szelíd és felhőtlenül boldog tud lennie. Persze csak addig, amíg a játékszabályokat õ határozhatja meg. Ha bármit rákényszerítenek, például egy olyan ruhácskát, ami nem tetszik neki, akkor óriási jeleneteket rendez, amíg célját el nem éri. Akkor érzi jól magát, ha testvérein és szülein uralkodhat, vagyis körülötte forog a világ. Ezt olyan kedvesen tudja tenni, hogy a környezetében élők észre sem veszik, hogy a családban, baráti körében átvette a hatalmat.

Rendkívül könnyen tanulnak az Oroszlán gyerekek, főleg, ha világos, logikus tantárgyról van szó. Nekik elég egyszer érthetően elmagyarázni a tananyagot, s máris megjegyezték. Ha viszont magolásra kényszerítik őket, akkor attól megbokrosodnak, és eljátsszák a világ lustájának szerepét. Az Oroszlán gyermeket gyakran kell dicsérni, s mások előtt sohasem szabad őt meginteni.
    
http://marinette.ucoz.hu/redrose/back6.jpghttp://marinette.ucoz.hu/redrose/koszonomalatogatast2.png
Statisztika

 

 


 


Fejléc Szerzői jog: Duchessa