(c)Marinette

http://marinette.ucoz.hu/_cs/0_908f1_666a81b5_L.png


A Szív Dallamai
 
Roberta Guaspari világa összeomlik, mikor a férje otthagyja őt és két kisgyermekét. A válás után megesküszik, hogy életét ezután saját szabályai szerint fogja élni. A biztonságos kisvárosból Amerika egyik legkeményebb környékére, Kelet-Harlembe költözik. Végre meg akarja valósítani álmát: hegedülést akar tanítani. Nincs túl sok tapasztalata a gyerekekkel, de van tehetsége, eltökéltsége - és vannak hegedűi. A gyerekek, a szülők és az iskolaigazgató eleinte szkeptikusak, de Roberta olyan szenvedéllyel tanít, ami ragályos, és a kis hegedűsök hamarosan hihetetlen eredményeket produkálnak.
 
http://marinette.ucoz.hu/dskepek/a_sziv_dallamai_1999_poster.jpghttp://marinette.ucoz.hu/ordouj/etoiles.gif

Ha a férfi igazán szeret


 
Alice és Michael Green házassága mintaszerű. Szenvedélyesen szeretik egymást, minden gondjukat-bajukat megosztják egymással és van két gyönyörű lányuk. Olyanok ők együtt, mint ahogy a képeslapokban a boldog családokat ábrázolják. De a romantikus felszín mögött ott lapul Alice szörnyű titka, amelyet nem csak családtagjai, hanem saját maga elől is rejteget. Ez a titok, mint egy időzített bomba, egyik pillanatról a másikra válságba sodorja Alice és Michael harmonikus házasságát, fenekestül felforgatja addigi életüket. De a családtagok egymás iránt érzett szeretete, elkötelezettsége és mindannyiuk lelkiereje lehetővé teszi, hogy a nagy robbanás után újra összeszedjék az apróra tört cserepeket és megpróbáljanak közösen szembenézni Alice
 


http://marinette.ucoz.hu/ordouj/etoiles.gif

Egy asszony élete


 
Az idős Hagar fiával és menyével él egy hatalmas házban. Hagar beteg. Nemcsak az öregkori agy érelmeszesedése okozta problémák zavarják, de rákja van, amit a fia eltitkol előle. Az állandó felügyeletre szoruló Hagart fia egy öregek otthonába akarja elhelyezni. Az idős asszony megszökik otthonról, és emlékei által vezérelve elindul a múltba, vissza gyermekkora és valamikori boldogsága helyszínére. Hagar gazdag családba született, a várost, ahol felnőtt, skót ősei alapították. Édesapja szeme-fénye volt, de lázadó természete nem viselte el az apai szigort, és rangon alul kötött házasságot, amiért apja kitagadta. Bár szenvedélyes kapcsolatuk volt, de hamar kiderült, hogy nem illenek össze. Hagar dacból választotta a szegény fiút, és ha már döntött, ki is akart tartani mellette. Nehéz élet kezdődött ezzel számára... A film Margaret Laurence kanadai írónő Kőangyal című művéből készült.
 


http://marinette.ucoz.hu/ordouj/etoiles.gif


Máris Hiányzol


 
Jane kislány korában rendszeresen, minden vasárnap elkísérte az anyját, Vivient a Tiffanyhoz, miközben ő a képzeletbeli barátjával, Michaellel találkozott. Húsz esztendővel később Jane-ből sikeres üzletasszony lett, aki arra készül, hogy feleségül menjen a jóképű vőlegényéhez, Hugh-hoz. Ám ekkor váratlanul újra felbukkan az életében Michael, és arra figyelmezeti Jane-t, hogy gondolja újra a dolgait. A döbbent és hitetlenkedő Jane rájön, hogy soha nagyobb szüksége nem volt Michaelre, mint most.

http://marinette.ucoz.hu/ordouj/etoiles.gif

Szelíd Szerelem


 
Házasságuk során egy ígéretet nem sikerült betartaniuk. Hogy sosem lesznek szerelmesek. Egy asszony álma az új életről vállalkozó kedvének, bátorságának és belső erejének próbatételévé válik.
Marty egy szekéren érkezik az amerikai határvidékre, hogy új életet kezdjen. Egy előre megjósolhatatlan tragédia folytán az asszony megözvegyül és úgy érzi, a jövő nem tartogathat már számára sok jót. Ekkor dönt úgy, hogy elfogadja a szintén özvegy Clark Davis ajánlatát és hozzámegy a férfihoz, akitől azonban nem remélhet mást, mint egy kényelmes, de szerelem nélküli házasságot, mely csak a következő tavaszig szól. Amint eljön az ideje, hogy Marty visszainduljon szülővárosába, egyre több kétség gyötri és felfedezi magában a szerelmet, melyre már sosem tartotta képesnek magát új férje iránt.
 

http://marinette.ucoz.hu/ordouj/etoiles.gif

A Múlt Angyala 
A 9 éves Terry McQueen csendes életet él apjával Maine államban, ahol az apa rendben tartja év közben a nyáron az óceán partjára utazók nyaralóit. A hosszú és nyugodt téli hónapok során senki nem vetődik erre a vidékre, ez a tél azonban más, mint a többi. Váratlanul megjelenik a gazdag Wenthworth-család és lányuk, Katherine, hogy nyaralójukban nyugodtan töltsék el a karácsonyi vakációt. Az ünnepre azonban egy, a családot súlytó szörnyű tragédia árnya vetül, mely a fiatal Terry életről alkotott felfogására is nagy hatással van.
 
 
 


http://marinette.ucoz.hu/ordouj/etoiles.gif
Becéző Szavak
 
Aurora, az ódivatú nevelési elveket valló, magára maradt "nagyasszony" minden szeretetét és féltő gondját lányára fordítja. A modern felfogású Emmáról azonban lepereg a jó nevelés, kibújik a rátelepedő anyai gondoskodás alól, és megy a saját feje után. Aurora végül - szívderítő és szomorító epizódok során keresztül - lassan átalakul, s arra is képesnek bizonyul, hogy a szomszédba költözött és felettébb faragatlan, olykor már vulgáris volt űrhajóst tüntesse ki vonzalmával. Amikor az immár háromgyerekes Emma súlyosan megbetegszik, akkor sikerül - a férj és a gyerekek részvételével - először nyílt szívvel megbeszélni problémáikat.
http://marinette.ucoz.hu/dskepek/becezo_szavak_1983_poster.jpg
http://marinette.ucoz.hu/ordouj/etoiles.gif
Acélmagnóliák
Az Acélmagnóliák csodálatos, keserédes történet Amerikai legkitunobb színésznoinek jutalomjátékával. Hat barátno a hose a történetnek, amely néha mulatságos, néha szomorúbb pillanatait örökíti meg. A gyönyöru Shelby, határozott édesanyja, MLynn, Truvy, a szépségszalon tulajdonosa, Claire, a dúsgazdag özvegyasszony, a csípos nyelvu Ouiser és az újonnan a csapathoz csatlakozott Annelle alkotja a baráti kört. Bár mind nagyon különbözo egyéniségek, mégis olyan szoros barátság tartja oket össze, amelyet sem korbeli, sem vagyonbeli különbségek nem tudnak szétválasztani. Tudják, hogy csak egymásra számíthatnak. Egymásban kell megtalálniuk azt a többletet, amitol azt mondhatják: Hát igen, ezért érdemes volt megszületni; ezért érdemes élni!
 
http://marinette.ucoz.hu/dskepek/acelmagnoliak_1989_poster.jpg
 

  http://marinette.ucoz.hu/newpage/boutonhome.png

Az oldal megtekintéséhez az optimális felbontás: 1024 x 768