(c)Marinette
 

 
Minden nő szereti a romantikát, de valljuk be őszintén, hogy egy férfinak sokszor nehéz  ráhangolódni. Lehet, hogy a szándék megvan, de mit is csináljak? Mivel lepjem meg páromat?
Íme néhány romantikus tipp férfi társaim számára, amivel nem fognak kudarcot vallani.

1. tipp:

Vegyél egy szép díszes közepes méretű dobozkát. Írd rá a párod nevét. Mond azt a párodnak, hogy az egy varázsdoboz és időnként ajándékot lehet benne találni. Kérd meg, hogy a szobájában vagy lakásában helyezzétek el egy fix helyen (mikor ez történik még mondhatsz egy-két varázsszót is mintegy aktiválva a varázsdobozt).

Ezután időnként pár hetente a párod tudta nélkül helyezz el benne apró kis ajándékokat: pl. színházjegy, koncertjegy, selyemsál, apró bizsu, ékszer, egy illatos díszes cetli azzal a felirattal, hogy "Szeretlek", egy fénykép rólad, egy kis csokoládé stb. A lényeg, hogy váratlanul és tudta nélkül helyezz el benne ajándékot neki.

2. tipp:

Ez egy hétvégi tipp, mert kicsi szervezést és időt igényel. Reggelizzetek az ágyban:

Szív alakú tükörtojás. A legtöbb konyhai felszerelés boltban lehet kapni szív alakú tükörtojásfőzőt.
Francia pirítós
Zabpehely
Gyümölcslé
Virág

3 tipp:

"Vásárolj a közeli szépségüzletben vagy szépség "klinikán" egy ajándékutalványt és ajándékozd egy kísérőkártyával együtt a párodnak ezzel a felirattal:

"Egy különleges kényeztető kezelés egy különleges személynek:)."

Ezt az ajándékot berakhatod a fehérneműi közé vagy párnájára, hogy ő találja meg."

4. tipp:

Kérd meg a párod, hogy csütörtök este pakoljon össze valami kényelmes ruhát és cipőt, mert hétvégén elmentek több napra kirándulni. Semmiképpen se mond meg neki, hogy hová szeretnéd elvinni. Pénteken munka után menj el érte kocsival és azonnal induljatok el kirándulni. Te persze már előre foglalj le egy szép helyen panzióban vagy kis hotelben szobát hétvégére.

5. tipp:

Vásárolj egy doboz bonbont, óvatosan bontsd ki, és csempéssz bele egy üdvözlőkártyát, majd óvatosan ragaszd vissza, mintha fel sem lett volna bontva. Az üdvözlőkártyára természetesen írj valami romantikusat pl: "A világ legszebb szemű és legszeretnivalóbb teremtésének, az én csacsogó kicsi Katimnak." és persze az aláírásod.

6. tipp:

Mikor a partnered tanul, olvas az asztalnál vagy a székben, óvatosan állj mögé és masszírozd meg a vállát, fejét (persze ha a frizurája engedi). Ha lehet, akkor ne fél perc legyen, hanem 5-10 perc legalább. Ha végeztél, akkor lágyan csókold meg a nyakát.

7. tipp:

Töltsd meg a kocsid csomagtartóját lufikkal (héliummal töltöttek). Menjetek el egy romantikus helyre kirándulni. Az ideális hely egy magaslati pont, ahonnan kiváló kilátás van a tájra. Mikor megérkeztek tégy úgy, mintha már Te indulnál is a sétára, és gondoskodj arról,hogy ő közelebb legyen a kocsi csomagtartójához. Dobd neki oda a kulcsot és kérd meg, hogy a kocsi csomagtartójából vegye ki a kabátodat.

Az is jó, ha távirányítású a kocsi csomagtartója a lényeg, hogy Ő ott legyen, közvetlen mellette mikor kinyitásra kerül a csomagtartó és kiszáll belőle a sok szív, gömb és egyéb romantikus formájú lufi.

+1 tipp:

Az előző példát kiegészítheted azzal, hogy minden lufira rákötsz egy szíves képeslapot megcímezve neki és felbélyegezve illetve ráírva ez a szöveg   "Ez X és Y szerelmes képeslapja. Ha megtalálod ezt kérlek, dobd be egy postaládába, hogy szerelmük örökké tartson. Köszönöm.".

Így mikor a lufi kidurran és leesik és valaki megtalálja a képeslapot bedobja a postaládába és a képeslap visszajut a párodhoz.

A szakítást megelőző jelek

Tapasztalat, hogy sokakat váratlanul ér mikor szakít velük a párjuk. Úgy érzik, hogy egyik nap még minden rendben – minden a megszokott kerékvágásban – aztán hírtelen a másik fél bejelenti, hogy vége.

Vajon léteznek-e intő jelek arra vonatkozólag, hogy párunk el akar hagyni, szakítani szeretne? Lehet-e még időben tenni valamit? Megelőzhető a szakítás?

Az alábbiakban felsorolok néhány intő jelet. DE NAGYON FONTOS, hogy ezek önállóan jelentkezve még nem feltétlenül jelentik a legrosszabbat. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor ezek közül több jel együttes fellépése esetén mondhatod azt, hogy tenned kell valamit, hogy megelőzd a bajt. A felesleges „parázás” nem biztos, hogy célravezető.

A legalapvetőbb jel a kettőtök közötti kommunikáció jelentős csökkenése. Ez olyan formában nyilvánulhat meg, mint például:

Kevesebb közös téma. A párod egyre kevésbé indít beszélgetést veled. Olyan mintha kifogytatok volna a témából. Inkább Te vagy a kezdeményező. Ha ketten vagytok, akkor is inkább TV-t néz, dolgozik/játszik a számítógépén, barátaival/barátnőivel chat-el, elfoglalja magát.
Megválaszolatlan kommunikáció. Egyre többször „elfelejt” válaszolni e-mail-jeidre, SMS-eidre, chat üzeneteidre. Ha küldesz neki egy „Csók” SMS-t, nem válaszol rá, sőt nem is emlékezik rá, hogy megkapta volna.
Veszekedés hiánya. Bár elsőre jónak hangzik, mondhatni örülhetnél ennek. Azonban itt teljesen más húzódik meg a háttérben. Valójában azt jelenti, hogy már annyira sem érdeklődik, hogy vitatkozzon veled, inkább rád hagyja a dolgokat. Már nem akarja megoldani a problémát. Különbség van aközött, hogy nem tudunk megoldani egy problémát, vagy nem is akarjuk megoldani. Kerüli a veled való konfliktust.
Az idő hiánya. Egyre többször lemondja a közös programot, egyre kevésbé ér rá, hogy együtt legyetek. Ilyenkor többnyire a munkára, vagy már korábban megbeszélt találkozókat/programokat hoz fel indoklásként.
Irántad érzett tisztelet hiánya. Régen még egyenrangú partnernek tekintett, mostanában pedig nem ad a véleményedre – gyakran meg sem hallgatja – egyáltalán nem von be a döntéshozatalba – még akár kettőtöket érintő döntésekbe sem – társaságban egyre többször magadra hagy, nem figyel rád, mintha már nem is lennétek együtt.
Már nem nevez mások előtt a párjának. Megfigyelhető, hogy ha nem komolyak veled kapcsolatosan a párod szándékai, akkor társaságban nem úgy mutat be, hogy „a párom”, „barátom/barátnőm”, „feleségem/férjem”, „szerelmem” stb. hanem csak a nevedet mondja. Picit jelezve a környezetnek, hogy Ő itt van velem, de valójában szabad vagyok és nem vagyunk összekötve, figyelem én már kapható vagyok bármire. Nem beszél arról, hogy Ti együtt vagytok. Ez már a megcsalás „előszobája”.
Megcsalás. A legdurvább jel. Azt gondolom, hogy erről különösebben nem kell beszélni.


FIGYELEM:

Egy jel még nem jel. Akkor beszélhetünk jelről, ha a fenti listából (kivétel az utolsó) legalább 3 jel jelen van kapcsolatotokban. És még ilyen esetben is fontos, hogy ne ess pánikba, hanem próbáld kezelni a helyzetet.
Ha tényleg úgy látod, hogy baj van készülőben, akkor az első lépés mindig a kommunikáció minőségi javítása. Kommunikáció, amely feloldja a köztetek lévő gátakat. Szóval keress egy nyugodt alkalmat, amikor egy csendes semleges, de ugyanakkor mindkettőtök számára kellemes helyen (pl: kávézóban) le tudtok ülni (mindketten ráértek). Először beszélgessetek semleges, Őt is érdeklő kellemes témákról általánosságban (divat, sport, mozifilm, közös élmények, nyaralás stb.). Ezt nem szabad elsietni, fontos, hogy komfortosan, jól érezze magát. Amikor úgy érzed, akkor kérdezd meg, hogy hogy érzi magát kettőtök kapcsolatában, mire lenne szüksége, hiányzik-e neki valami, szükségét látja-e valamin változtatni stb. És várd meg míg válaszol, ne siettesd, ne vágj a szavába, hanem nyugodtan ülj és várj amíg elmondja a baját, problémáját. Tiszteld és fogadd el véleményét. Ne vitatkozz vele. Sokkal inkább kérdezz rá, hogy Ő miben látja a megoldást. És semmiképp se add a szájába a szavakat. Ne próbáld meg kitalálni, mit gondol, ne állíts semmit, mint például hogy "szerinted is..." vagy "látom, hogy azt gondolod...". Inkább figyelj most csak arra, amit Ő akar mondani Neked, feltétel nélkül.
Ha nyugodt vagy és érdeklődő, akkor valószínűleg el fogja mondani, hogy mi bántja és tudni fogod, hogy mit tegyél. Persze tudom, hogy ez egy veszélyes játék, hiszen lehet pont ilyenkor fogja azt mondani, hogy szakítani szeretne veled. Bár nem lesz jó érzés, de legalább megtudod az igazságot.

Home